Program leírás

Program jelleg (időtartam)
Ágazat

Kezdési időpontok
1.
A fuvarozás éllovasa, egy estére begördül a Csonkába. Érdemes eljönni, mert nem csak megnézni, de a Scaniába be is lehet ülni! A Scania az idei évben a legújabb 2016-os széria kamionját hozza bemutatásra iskolánkba. Magyarországon még csak elvétve lehet látni ezt a járművet. Az érdeklődők a kiállított jármű melletti pavilonban értékes prospektusokat, műszaki leírásokat is kaphatnak. E mellett lehetőség lesz a vezetőfülkébe beülni és a cég szakavatott soförje információkat ad a vezetésre, biztonságra, technikai újdonságokra stb. vonatkozóan. Bemutató (folyamatos)

Közlekedés
2.
Két tanulónk azzal töltik ki az április 21-ei estét, hogy bemutatják egy Suzuki motor gyűrűzését. Az érdeklődők e mellett, egy Subaru rally autót is megszemlélhetnek. Iskolánk autószerelő műhelyében két tanulónk tanári irányítás mellett egy suzuki motor gyűrűzését mutatják be az érdeklődőknek, valamint egy subaru impreza wrx sti rally autó lesz az emelőn kiállítva, melyen egy fékbetét cserét mutatunk be.(speciális verseny fékek természetesen) Bemutató (folyamatos)

Közlekedés
3.
Motorkerékpár-szerelő diákjaink, motoros ügyességi pályára hívják látogatóink. Óriási élmény lehet a biztonság mellett, hogy bárki a quadon is egy kört mehet. Az iskolánk udvarán egy speciálisan kialakított motoros ügyességi pályán mutathatják be tudásukat a hozzánk látogatók. A pálya rendelkezik egyenes és szlalom résszel, de lesz benne ügyességi elem is. Nem kell félni a résztvevőknek, motorkerékpárjaink maximálisan a biztonságot szolgálják. Akik félnek a két keréktől, választhatják a négy kereket is (quad).
Nagy érdeklődésre tarthat számot a lépcsőn fel- és lemotorozás is. Ez utóbbi "csak" bemutató, nem kipróbálható.
Szakmakipróbáló (folyamatos)

Közlekedés
4.
Sokszor az emberélet mentés, a szakszerű újraélesztés. Aki még ezt nem tudja, ha ellátogat hozzánk, most megtanulhatja. Jó idő esetén az udvaron felállított pavilonban, rossz időben az iskola tantermében szakavatott kolléganő mutatja és érdeklődés esetén tanítja az újraélesztés tudományát. Az AmbuMan rendelkezik olyan technológiával, hogy jelzi, ha az újraélesztési kísérlet nem megfelelő volt. Lehetőség lesz gyakorolni azoknak is, akik már úgy gondolják, hogy tudnak újraéleszteni. Szakmakipróbáló (30 perc)

Közlekedés
18:00
19:00
20:00
21:00
5.
A gépjárművek digitalizált világa, megmutatkozik a kódkiolvasásba. Aki az estén hozzánk látogat, erről bőven kaphat bemutatót és információkat. Átok, vagy áldás a modern kódkiolvasás? A vélemények különböznek. Egy biztos, a mai gépjárműveknek ez már mindennapos sajátjuk. Hogy éppen mi a hiba oka, néha könnyű, néha nehéz megmondani. A kódkiolvasás nem csak műszerezettséget, de szakértelmet is igényel. Erről és különböző mesterfogásokról hallhatnak az érdeklődők e témát oktató kollégánktól és ezt tanuló diákjainktól. Mindezeket természetesen élőben, gépjárművön bemutatva. Bemutató (30 perc)

Közlekedés
18:30
19:30
20:30
21:30
6.
Ha a kocsi karambolos, orvosa a karosszérialakatos. Akik az est folyamán meglátogatnak bennünket, azok ilyen gyógyításra is láthatnak műveleteket. Iskolánk karosszérialakatos műhelyében tanulóink tanári irányítás mellett mutatják be az est folyamán a sérült karosszériaelemek javítását, cseréjét. Az ide látogatók láthatnak kalapálási, hegesztési eljárásokat, de a húzópad is bemutatásra kerül. Ugyancsak e műhelyünkben kerül kiállításra és bemutatásra az egyik legmodernebb, többcélú hegesztőgépünk is. Bemutató (folyamatos)

Közlekedés

7.

Igazán a XXI. Század technikája és aki kedvet érez iránta, a fényező szimulátorunkat is kipróbálhatja. Büszkén mutatjuk be az érdeklődőknek és ki is próbálhatják, a járműfényező szakma oktatásának legújabb vívmányát. Ez a szimulátor egy 3D szemüvegen keresztül megvalósuló festés és fényezés gyakorlati oktatás támogatására kifejlesztett virtuális valóság szimuláció. Szegeden másutt ilyen nincs, de az országban is csak kevés helyen találkozhatunk e technológiával. Igazán érdekes, érdemes kipróbálni. Interaktív (folyamatos)

Közlekedés
8.
Az áru eljuttatása A-ból B pontba, a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző feladata. Az est egyik fő célja, e szakma színes bemutatása. Az iskolánkba ellátogató érdeklődők a „Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző” szakmai képzésünkbe pillanthatnak be rövid játékos teszt kitöltésével, számítógépes logisztikai játék kipróbálásával. A terem közepén összetolt asztalokon papírból járműmodelleket is készíthetnek a jelen lévők és „Attrakciók a közlekedésben -  a világ különleges útjai, alagutjai, hídjai” című ppt is levetítésre kerül.   Interaktív (60 perc)

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
18:00
19:00
20:00
21:00
Egy másik tanteremben az alábbi játékokra is invitáljuk a vállalkozó kedvű diákokat:
- Keresztrejtvény a megadott meghatározók alapján.
- Bankjegy- és érem kirakós játék.
- Külföldi pénznemek zászlókhoz kötése.
- Az e-bankolás előnyei a gyakorlatban (tesztkérdések).
- Érdekességek a forint világából (tájékoztatók fénymásolatok formájában)
Szakmakipróbáló (60 perc))

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
18:30
19:30
20:30
Az iskola udvarán egy szállítmányozással foglalkozó vállalkozó bemutatja pótkocsival összekapcsolt járműszerelvényét, a rakomány rögzítésének módjait. Bemutató (folyamatos)

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
9.
Aki a koncentrációját és kezét tesztelni kívánja, az jőjjön és nevezzen be a légpuska lövő bajnokságba. Reméljük sokan élnek a lehetőséggel és kipróbálják ügyességüket egy egyszerű akadálypályával egybeépített rögtönzött lőtéren is. A résztvevők az öt lövés eredményét és az akadálypálya teljesítésének idejét figyelembe véve lesznek rangsorolva. Mindezt rendész osztályaink tanára és tanulói teszik lehetővé az est folyamán. Szakmakipróbáló (30 perc)

Rendészet, honvédelem és közszolgálat

18:00
18:30
19:30
20:00
21:00